domingo, 24 de enero de 2016

Siri Hustvedt: El món resplendent

Siri Hustvedt by Maria Teresa Slanzi
Siri Hustvedt
EL MÓN RESPLENDENT
[The Blazing World, 2014]
Trad. Ferran Ràfols Gesa
Llibres Anagrama, 2014
384 págs. | Bibl. Lesseps

[la buena era ella]
«La Harriet Burden va ser una figura enigmàtica de l'art novaiorquès dels vuitanta i ara, al cap d'uns anys de la seva mort, és objecte d'una investigació acadèmica. Una indagació detectivesca, perquè la personalitat de la Harriet és polièdrica i desconcertant.
  Esposa del marxant Felix Lord, mare de dos fills, amfitriona del més granat del món cultural i mecenes, la Harriet va ser, sobretot, una artista ignorada per la seva condició de dona en un entorn marcat per un masclisme latent. I, per denunciar-ho, va posar en marxa un experiment transgressor amb l'exposició de la seva obra a través de tres homes que li serviran de màscara: l'Anton Tish, en Phineas Q. Eldridge i en Rune. Però en aquest joc arriscat els egos, els anhels i les pulsions sexuals desencadenaran unes tempestes incontrolables i desembocaran en una mort ritual i pertorbadora.
  El resultat és un exercici brillantíssim, una narració polifònica que, a partir dels diaris de la Harriet, testimonis i crítiques i articles de l'època, reconstrueix la personalitat i la proposta estètica d'aquesta dona, el seu joc de falses identitats per descobrir les mesquineses dels qui mouen els fils del mercat de l'art. Siri Hustvedt ens regala una novel·la prodigiosa sobre el paper de la dona com a creadora, però també una reflexió sagaç sobre la identitat, l'ambició, el desig i l'engany.» [DE LA CONTRAPORTADA]

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...